Summertime – Inspiratie

Zonder inspiratie kun je niet ontwerpen, maar waar halen mode ontwerpers hun inspiratie vandaan? In deze video leg ik uit hoe de meeste ontwerpers dat doen.

 

Hoe vinden mode ontwerpers inspiratie?

Summertime Fotogallerij

In deze fotogallerij vind je inspiratie voor gave zomerse outfits. Het is een mix van diverse zomerse stijlen.  Ik heb geprobeerd om outfits uit te zoeken die voor diverse leeftijden en lichaamstypes geschikt zijn.

Daarnaast vind ik een aantal van de foto’s  interessant vanwege de houding  of styling.

Ik vind niet dat mensen zich op bepaalde leeftijd of als ze een vollere lichaamsvorm moeten verbergen. Maar ik snap  ook dat niet iedereen zich prettig voelt in elke outfit.

In sommige video’s zal ik verwijzen naar een aantal van deze foto’s.  Als je op de foto klikt krijg je een grotere afbeelding te zien.

Hoe maak je een Collage van je Pinterest bord?

Hieronder laat ik zien hoe je met de tool loupe snel een leuke collage maakt. Kijk eerst de video en onder de video heb ik de stappen uitgeschreven.

Dit programma werkt het beste in Google Chrome.

Open naast je Pinterest een tabblad met dit: http://www.getloupe.com/create

Zorg dat het Pinterest bord niet op verborgen staat.

Vul vervolgens bij URL de URL van jouw pinterestbord in en alle plaatjes verschijnen in beeld. Selecteer degene die je wilt hebben. Klik op done je krijgt een nieuw scherm, kies vervolgens voor rectangle (rechts bovenin) –> grid; Voila een fotocollage!

Vervolgens kun je met de instellingen spelen om jouw beeld te creëren.

Zie video voor exacte werking.

Opmerking: lukt het niet om jouw plaatjes van jouw bord zichtbaar te krijgen. Sluit even je browser af en probeer het opnieuw.

 

Opdracht 1

Maak een keuze wat voor collectie jij zou willen ontwerpen; ga je voor badkleding, of liever een complete zomercollectie? En ontwerp je dan een serie badpakken of ga jij dat ene perfecte badpak ontwerpen? Laat je je inspireren door de geschiedenis van het product of verzin je iets totaal anders?

Als je dit besloten hebt ga dan op zoek naar inspiratie voor jouw collectie en maak hier een moodboard van. Dit mag je door te knippen en plakken doen,  maar natuurlijk mag je ook hulpmiddelen als google en Pinterest gebruiken.