Stoffen Tekenen

In een mode tekening draait het erom dat je goed kunt zien van wat voor soort stof de kleding gemaakt is.

Het is belangrijk dat je de juiste valling van een stof tekent en daarnaast de schaduw goed aangeeft. Stel jezelf de volgende vragen:

  • Beweegt de stof bij een zuchtje wind?
  • Zit het strak om het lichaam of is het wijd?
  • Zitten er vouwen of plooien in de stof?
  • Is het van een zacht of van een stijf materiaal?

Daarnaast kan het helpen om een dessin op je stof uit te werken, Dit kan een print zijn, bijvoorbeeld een bloemetjesprint, maar het kan ook dat je op deze manier de structuur van een stof weergeeft.

Door daarnaast diverse tekenmaterialen slim te gebruiken kun je het eruit laten zien alsof je een bepaalde stof in een kledingstuk gebruikt.

Hieronder vind je een serie video’s die je een aantal technieken geven om diverse stoffen weer te kunnen geven. Deze serie word regelmatig aangevuld.

Heb jij suggesties van bepaalde stoffen die je zou willen zien? Stuur mij dan een mail: hildemieke@onlinemodeacademie.nl en dan zal ik kijken of ik daar een video over kan maken.

Jeans/Spijkergoed

In deze video zie je door slim met materiaal en dessin te werken hoe ik op 3 verschillende manieren spijkergoed teken.

Satijn

Satijn is een zachte stof die prachtig drapeert en een mooie zachte glans heeft. Bij het tekenen van glanzende of glimmende stoffen is vooral het tekenen van schaduwen en highlights belangrijk.

Kant

Bij het tekenen van kant maak je gebruik van een aantal technieken. Je teken een kant dessin, daarnaast heeft kant vaak transparante elementen en glimmende details.

Het tekenen van kant kost daardoor meestal aardig wat tijd.Ga verder naar Les 5


Ga terug naar Dessins