Roaring 20’s – Inspiratie

Het leuke aan het ontwerpen vanuit een historisch thema is dat je je helemaal kunt inleven. Er is veel informatie beschikbaar, maar daarnaast zijn er andere manieren om te zorgen dat je mooie dingen kunt ontwerpen geïnspireerd op de jaren 20.

Opdracht 2a

Kies één of meerdere dingen uit de opties hieronder om jezelf in de jaren 20 onder te dompelen.

Ga je lekker film kijken, analyseer je een afbeelding uit de galerij of ga je met make-up aan de slag? Het is aan jou!

Maak een keuze leef je uit! Onderaan deze pagina vind je het 2e deel van deze opdracht.

Inspiratie Muziek Jaren 20

Ik hou ervan om muziek aan te hebben als ik aan het werk ben. Het is de ultieme manier om in de juiste sfeer te komen. En je kan niet anders dan vrolijk worden door deze muziek uit de jaren 20!

Hieronder vind je een link naar een heerlijke Spotify lijst met heerlijke deuntjes uit de jaren 20. Dus voetjes van de vloer en dans tussendoor een gezellige Charleston!

1920s: The Roaring 20’s

Welcome to the era of silent movies, prohibition, flappers, gangsters, naughty jazz and dirty blues!


Luister naar de jaren 20

 

Inspiratie Galerij

 

 

Inspiratie Films & Series

Ook Hollywood heeft zich regelmatig laten inspireren door de mode uit de jaren 20. De afgelopen jaren zijn er een aantal pareltjes verschenen die ik met jou wil delen. Vandaar een aantal tips hieronder.

Z, the beginning of everything (2017)

Deze serie gaat over de relatie tussen Zelda Fitsgerald en F. Scott Fitzgerald; Fitzgerald schrijver van de Great gatsby. Deze vrouw zou een van de eerste Flappergirls zijn geweest

Mooi gemaakte serie, Er is veel aandacht aan kostuums en decors besteed. Je ziet haar van meisje in de eerste wereld oorlog, echt tot bloei komen als powervrouw uit de jaren 20. Aanrader!

Deze serie is te zien op Amazon Prime video.


Bestel gratis proefperiode van 30 dagen

The Great Gatsby (2013)

Gebaseerd op een klassiek boek. Een geweldig spektakel met gigantische decors, prachtige kostuums en Leonardo DiCaprio. What’s not to like?

https://www.youtube.com/watch?v=ZThGOyM4J7g

Waar is deze film te zien?

Chicago (2002)

Deze musical heeft heel veel prijzen gewonnen (6 oscars!) en beschikt over een enorme sterrencast. Het geeft een beeld van een duistere glamour wereld in de jaren 20 weer.

https://www.youtube.com/watch?v=YwXWryx-oJ0

Waar is deze film te zien?

Boardwalk Empire (2010)

HBO serie over gangsters in Atlanta in de tijd van de drooglegging. Een aanrader als je houd van gangster of maffiafilms. Daarnaast zeer de moeite waard vanwege de accuraatheid van de kleding en decors.

https://www.youtube.com/watch?v=e6z71l6HQwQ

Waar is deze film te zien?

Downton Abbey (2010)

Serie over de Engelse verschillende klases. Het eerste seizoen speelt zich af in 1912, maar latere seizoenen & de film spelen zich af in de roaring 20’s en dat is duidelijk in de kostuums te zien. Het geeft een wat meer dagelijks kledingbeeld van de jaren 20 weer i.p.v. de Flapper Girls in Amerikaanse films en series.

https://www.youtube.com/watch?v=tu3mP0c51hE

Waar is deze film te zien?

De meeste van deze films & series zijn te bekijken via een betaald abonnement via een streamingsdienst zoals Netflix, Amazon Prime of Videoland. Geen abonnement? Probeer de film te lenen bij de bibliotheek of bestel de film of serie op dvd.

Voetjes van de vloer! Leer de Charleston dansen!

In deze video word je rustig uitgelegd hoe je de Charleston danst.

Nog meer inleven in de jaren 20? Get the Look!

Tijdens mijn onderzoek kwam ik ook veel verwijzingen naar make up uit de jaren 20 tegen. Ik ben hier zeker geen epert in, maar kwam wel een aantal leuke video’s tegen. Deze hieronder is helemaal leuk qua styling en daarnaast een hele duidelijke video.

Dus om jouw onderzoek af te ronden en je helemaal in te leven in de jaren 20 kun je ervoor zorgen dat je eruit ziet alsof je 100 jaar geleden rond liep!

Enne… als je er een jaren 20 feestje van gemaakt hebt, zou ik het super vinden om foto’s terug te zien op Facebook, maar je mag ze ook naar me mailen!

Heel veel plezier!

Opdracht 2 B

Schrijf nu een verslag over jouw bevindingen;

  • Hoe voelden vrouwen uit die tijd zich?
  • Wat spreekt jou aan?
  • Wat vind jij niet mooi aan de kleding uit deze tijd?
  • Waar haalde jij de meeste inspiratie uit?


Verder naar de volgende les


Terug naar de vorige les