Maak de Combinatie!

Het leuke van mode tekeningen is dat elk materiaal gebruikt mag worden!

Door het gebruik van verschillende materialen kun je een outfit echt tot leven laten komen! Want de meeste outfits die we dragen bestaan uit diverse materialen en dus is het logisch dat je diverse materialen gebruikt om een outfit te simuleren.

In de video zie je hoe een aantal geleerde technieken gecombineerd worden in 1 tekening.

Opdracht 12

Dit is de laatste opdracht!

Hierin ga je alles verwerken wat jij de afgelopen weken in deze cursus geleerd hebt!

Hieronder staan 3 plaatjes. Maak van elke foto een gave mode illustratie, het is niet de bedoeling dat je letterlijk de foto na tekend, daag jezelf uit door bijvoorbeeld een compleet ander type in deze outfit te tekenen!:

  • Begin bij het begin, wat voor houding zou gaaf zijn? Je mag de houding uit de foto namaken, maar je mag ook zelf een houding verzinnen!
  • Vervolgens kijk je naar de lichaamsbouw; is ze slak of juist wat steviger, heeft ze lange of korte benen, enz?
  • Vervolgens ga je de kleding natekenen. Hoe vallen de kledingstukken?
  • En de stof; is het soepel, dik of transparant? Probeer de stoffen zo realistisch mogelijk weer te geven. Gebruik alle diverse materialen, alles mag! Soms is het ook handig om naast je tekening een studie te maken (dus uit te testen) hoe je het beste een bepaalde stof na maakt
  • Ga vervolgens het gezicht uitwerken; Bepaal het type (je mag afwijken van het type vrouw dat op de foto staat) hoe kijkt deze vrouw? In wat voor bui is ze? Wat zegt ze non verbaal?
  • Daarna werk je haar accessoires uit; hoe zit haar haar? Draagt ze make-up? Draagt ze sieraden? Heeft ze een tas of misschien zelfs een huisdier bij zich?
  • Kijk nu even vanaf een afstandje naar jouw tekening en voeg indien nodig nog wat schaduwen toe.
  • Vervolgens kun je ervoor kiezen om haar in een landschap te plaatsen, maar dat hoeft bij een mode tekening niet. Je kunt een landschap creeeren door enkele lijnen te zetten of door jouw figuur uit te knippen en op een foto te plaatsen.
  • Heb zoveel mogelijk plezier met het uitwerken van deze tekening!

 

Ik zou het supertof vinden als je jouw tekening(en) zou willen delen!

Je mag de tekeningen plaatsen op de facebook pagina van de Online Mode Academie, maar je mag het natuurlijk ook naar mij mailen (vermeld wel of je het ok vind als ik de tekening met mijn volgers deel met of zonder naam).

Ik snap het ook als je de tekening alleen aan mij wilt laten zien (ook dat vind ik geweldig!). Stuur een mailtje naar: hildemieke@onlinemodeacademie.nl


Facebook-f


Ga terug naar gezichtsuitdrukkingen


Ga verder naar inspiratie