Kimono Catwalk – Informatie

Er is veel te vertellen over Kimono’s. De Kimono is misschien wel het oudste kleding stuk dat nog steeds onveranderd bestaat. De kimono word al bijna honderden jaren hetzelfde gedragen en het patroon is eigenlijk altijd hetzelfde.

Wat is een Kimono?

Laten we eerst bij de basis beginnen. Wat is een Kimono exact? Zijn er regels? In de onderstaande video leg ik je dit allemaal uit.

Hoe draag je een Kimono?

Ik vond online een prachtige video over hoe een Kimono gedragen wordt. Hierin zie je prachtig alle lagen en attributen die er nodig zijn voor een basis outfit van een Kimono.

Modegeschiedenis van de Kimono

Wie begon er met het dragen van Kimono’s en is een kimono ook gevoelig aan trends? Antwoord op deze vragen vind je in de video hieronder

Opdracht 1a

Je hebt nu aardig wat informatie over kimono’s ontvangen.

Maak nu een lijstje voor jezelf en beantwoord de volgende vragen (wees uitgebreid!):

  • Wat wist ik niet over kimono’s voordat ik deze lessen had bekeken?
  • Wat vind ik het meest interessant aan kimono’s (bv het patroon, kleurgebruik, de hoeveelheid accessoires, de tradities of prints)? Leg ook uit waarom
  • Welke kimono(‘s) die ik voorbij heb zien komen in deze video’s vond ik het mooist/meest interessant. Maak hier een schets van (mag met bijschrift om dingen duidelijk te maken waarvan het misschien niet zo goed lukt om te tekenen) Natuurlijk mag je terugzoeken in de video’s zodat je een betere schets kunt maken.┬áHieronder heb je van mij een basis technische tekening die je uit kunt printen om te gebruiken. )ook voor de opdrachten in de volgende lessen.

Technische tekening Kimono Downloaden


Verder naar de volgende les


Terug naar de vorige les