Editie 2- Kid’s Paradise

Laat alles los wat je denkt te weten over kinderkleding…

Als kledingontwerper leer je om juist niet voor jezelf te ontwerpen. Wat lastig is, want je hebt altijd zelf idee├źn over kleding en iedereen begint met ontwerpen omdat ze iets voor zichzelf willen maken (en niet kunnen vinden).

Een goede ontwerper kan voor iedereen ontwerpen, los van hun persoonlijke smaak, maar kijk vanuit degene waarvoor je ontwerpt. Dit vergt oefening en een goede manier om dit te beginnen is door te gaan ontwerpen voor een doelgroep waarvan ik heel zeker ben dat jij er niet in hoort; namelijk kinderkleding.

Om voor kinderen te kunnen ontwerpen zijn er best wel wat dingen die je in overweging moet nemen. Niet alleen heb je te maken met persoonlijke smaak, ook kijk je naar functionaliteit en veiligheid.

Misschien heb je niks met kinderen of misschien is deze les voor jou de hele rede geweest om mee te doen aan de Fabulous Fashionschool. Ik raad je aan om open in deze les te stappen en even alles wat je denkt te weten over kinderkleding los te laten en lekker aan de slag te gaan.

Introductie Video KinderkledingVerder naar de volgende les