Gezichtsuitdrukkingen

Gezichtsuitdrukkingen zorgen ervoor dat we begrijpen wat voor emoties een ander door maakt. Bij het tekenen van een modefiguur is dit net zo belangrijk als bij een foto van een fotomodel. Om jouw figuur een echte persoonlijkheid mee te geven is het van belang dat je de gezichtsuitdrukking goed uitwerkt.Bedenk van tevoren wie deze vrouw is. Is het een vamp? Een lief meisje? Een carrière vrouw of juist een hippie?

In de video (in het Engels) hieronder word uitgelegd wat voor basis gezichtsuitdrukkingen er zijn. En in de video van mijzelf daar weer onder laat ik zien hoe je deze gezichtsuitdrukkingen toepast in jouw tekening.

https://www.youtube.com/watch?v=B0ouAnmsO1Yhttps://www.youtube.com/watch?v=c_S723sDYkU

Opdracht 11a

En nu is het aan jou!

Hieronder vind je de sheet die ik in de video gebruikt heb.

Print deze uit (of als je geen printer hebt, mag je natuurlijk ook zelf eerst een aantal hoofdjes tekenen) en probeer zelf een gezichtsuitdrukking correct te tekenen.

Speel met de wenkbrauwen en de mond en zie hoe kleine aanpassingen grote effecten hebben!

Bedenk je vervolgens goed, hoe kijkt zo’n vrouw en hoe presenteert zij zichzelf? Hoe zit haar haar? Draagt ze een bril? Wat voor make-up en accessoires versterken haar persoonlijkheid?

Hieronder zie je een aantal voorbeelden waarin er gespeeld is met de persoonlijkheid die de tekenaar wilde weergeven in de mode tekening. Let ook op hoe de gezichtsuitdrukkingen de typering helemaal af maken!

 

 

 

Opdracht 11b

Bedenk een type wat jij zou willen tekenen. Bedenk hoe deze figuur staat (wat is ze aan het doen?) Hoe kijkt ze? Naar wie kijkt ze? Wat wil ze zeggen met haar blik? Wat heeft ze aan? Heeft ze accessoires?

Vind je dit lastig? Zoek dan een plaatje van een actrice in een filmrol doe jij leuk of interessant vind. Zoek daar plaatjes van en probeer te zien hoe dit karakter tot leven is gebracht, werk de opdracht hierboven uit en maak hier vervolgens een illustratie van!

Hieronder zie je een aantal voorbeelden om je te inspireren!Ga verder naar maak de combinatie


Ga terug naar collage