Fabulous 40's - Mode Tekenen

Ik kies ervoor om even net iets anders te doen met de teken opdracht. We gaan aan de slag met 3 bekende iconen uit de jaren 40 en de 3 bekendste trends uit de jaren 40. 

Voor de outfits kun je de kleding van de foto’s natekenen. Kleur de tekening in in de kleuren waarin jij de ourtfits mooi zou vinden. Je mag van mij ook een twist in de opdracht maken door deze dames in een andere outfit te kleden, bijvoorbeeld de outfit die je hebt ontworpen in opdracht 3.

Voorbeeld Opdracht

Military - Katherine Hepburn

Deze dame is misschien wel de meest eigenwijze actrice ooit. Zij heeft veel prijzen gewonnen, maar werd ook vanwege haar persoonlijke smaak bewonderd. Zij droeg alleen tijdens films jurken en rokken.Prive droeg zij alleen maar wijde broeken (slacks). Zij zette de trend voor een mannelijke/androgene kledingstijl. Bekijk de video om meer over haar kleding te leren.

Voorbeeld Video Mode Tekenen vanaf Foto

Opdracht 4

Nu is het aan jou! Maak een tekening naar aanleiding van een foto. Print de voorbeelden uit.

Heb je geen printer? Probeer het dan door de foto te vergroten op je scherm of tablet en dan over te trekken. Lukt dit ook niet teken dan de foto na.

Kijk goed naar gezichtsuitdrukkingen en details. Mijn tekendocent zei altijd: Tekenen is 70% kijken en 30% doen! Dus kijk goed naar wat je gaat tekenen voordat je gaat beginnen en kijk regelmatig wanneer je aan het tekenen bent. Succes! 

Opgave 1

Pin up - Betty Gable

De enige echte pin-up is Betty Gable. Zij is verantwoordelijk geweest voor een hele modestroming in een tijd dat weinig mensen bewust aan mode mee deden. De pin-up is de fantasie vrouw van alle mannen aan het front tijdens de 2e wereld oorlog(1 op de 5 mannen bezat een foto van haar). Ze zingt, danst, lacht en flirt erop los in kleine outfits. Betty Gable zelf is jarenlang de best betaalde vrouw in Hollywood geweest.

Bekijk de video om alles over deze dame te weten te komen. Maak vervolgens haar tekening. Leef je uit met kleur!

Inspiratie New Look - The Bar Suit

The Bar Suit is misschien wel de bekendste outfit van de afgelopen 100 jaar. Ontworpen door Christian Dior, zette dit kledingstuk een ware trend. Alles draaide in “The New Look” om vrouwelijkheid. Smalle schouders, strakke taille (met behulp van een korsetje) en een wijde rok (die nog wijde viel door de diverse lagen onder de rok en extra opvulling.

Bekijk de video om de volledige constructie van deze outfit van dichtbij te bekijken. Maar daarna een gave tekening van ” The Bar Suit”!

Ik ben benieuwd of het gelukt is om op deze manier een mooie tekening te maken. Als je klaar bent deel dan jouw tekening met mij op Facebook!