Denim Dreams – Inspiratie

Elke mode ontwerper heeft ooit weleens iets met denim gedaan. We gaan in dit onderdeel kijken wat de meest toonaangevende ontwerpers met dit materiaal gedaan hebben.

Daarnaast kijken we ook naar de opvallendste ontwerpen waarin denim gebruikt is.

Om in de juiste sfeer te brengen heb ik een spotify lijstje met denim gerelateerde muziek gemaakt. Deze kun je lekker aanzetten als je aan het werk bent aan jouw gave jeans ontwerpen!

Wat doen bekende ontwerpers met Spijkerstof?

 

Jeans Spotify Mix

Een lijstje ter inspiratie met jeans gerelateerde nummers. Lekker om te draaien op de achtergrond terwijl je briljante jeans aan het ontwerpen bent!

Opdracht 2

We hebben nu uitgebreid gekeken hoe anderen denim collecties ontwerpen. Nu is het de beurt aan jou! Ga opzoek naar inspiratie om zelf een denim collectie te ontwerpen van minimaal 3 outfits.

Wat zou jij ontwerpen? Natuurlijk begint het met minimaal een spijkerbroek, maar je zou ook aan andere producten kunnen denken;  een rok, een jurk, overhemd, jas, schoenen, enz.

Daarnaast worden er bij een spijkerbroek collectie ook vaak begeleidende producten verkocht. Denk hierbij aan; T-shirts, truien en sokken. Ook deze producten kun je kijken of je hier inspiratie voor kunt vinden.

Om je alvast op weg te helpen vind je hieronder de inspiratie galerij. Kies een plaatje (of meer) hier uit en ga vervolgens op zoek naar meer inspiratie plaatjes op bv. Pinterest of via Google.

Als je het idee hebt dat je genoeg plaatjes verzameld hebt. Ga dan verder naar de volgende pagina.

Inspiratie Gallerij

Hieronder vind je diverse inspiratie beelden die jou kunnen inspireren bij het maken van een ontwerp. Klik op de afbeelding om deze beter te kunnen bekijken.