Daar Komt de Bruid… – Informatie

Een van de weinige tradities die nu nog steeds bestaan is het houden van bruidsceremonies. Ook is dit een van de weinige ceremonies wat in elke bevolkingsgroep een soort rituaal voor bestaat. Daarom heb ik gekozen om een video te maken over de mode geschiedenis van een trouwjurk en daarnaast te kijken naar de diverse trouwjurken over de hele wereld.

Opdracht 1a

Bekijk de video hieronder en bedenk wat jij interessant vind om toe te passen in jouw ontwerp.

Misschien vind je het silhouet uit de jaren 80 interessant, maar zou jij de jurk een andere kleur maken en minder versieren. Laat jouw fantasie maar gaan!

Modegeschiedenis van een trouwjurk

Bruidsjurken Internationaal

Opdracht 1b

Als het goed is heb je in de video’s 1 of meer dingen gehoord of gezien die je interessant vond om misschien toe te gaan passen in jouw trouwjurk.

Ga hier vervolgens zelf meer onderzoek naar doen, gebruik bijvoorbeeld Google, Pinterest of Wikipedia om meer informatie te verzamelen.

Verzamel vervolgens plaatjes en ideeën. Maak hier daarna schetsen van diverse ideeën die je hebt voor details die interessant kunnen zijn in jouw trouwjurk.

Denk je dat deze opdracht niet voor jou is? Jij wilt een sjieke stijlvolle trouwjurk en ben je bang dat het te extreem word voor jouw jurk? Ik raad je toch aan deze opdracht te doen, misschien gebruik je er niks van, maar het helpt je een beeld te vormen

Silhouetten in trouwjurken

Ondanks dat er miljoenen verschillende ontwerpen zijn voor trouwjurken, zijn er eigenlijk maar een paar silhouetten. In deze video neem ik ze met je door en onder de video vind je een overzicht.


Overzicht Bruids Silhouetten


Verder naar de volgende les


Terug naar de vorige les