Daar Komt de Bruid… – Creatieve Projecten

Ik heb een leuk project zonder naaimachine. We gaan van textiel bloemen maken. Leuk voor jezelf of als cadeautje.

Bloemen maken van Textiel

Sjablonen voor Bloemen

De stroken stof die ik gebruik zijn ongeveer 60 cm lang. Kijk wat voor effect je wil (en natuurlijk hoeveel stof je hebt) om de stofrichting te bepalen. Als de rek in de langste lengte van jouw strook zit, krullen de blaadjes het mooist om (als je een single jersey of een soortgelijke stof gebruikt).

Chrysant

Hoogte strook: 8 cm. Dubbelvouwen en vastplakken. In de vouw inknippen om de 2 cm. Vervolgens de strook oprollen en vastlijmen.

Dahlia

Hoogte strook: 4 cm. Inknippen om de 1 cm, hoekjes afknippen, zodat er puntjes ontstaan. De stof uittrekken. Vervolgens de strook oprollen en vastlijmen.

Anjer

Hoogte strook: 4 cm. Inknippen om de 1,5 cm. hoekjes afknippen, zodat er vierkanten met afgeronde hoeken ontstaan.Vervolgens de strook oprollen en vastlijmen.

Roos

Hoogte strook: 4 cm. Begin met inknippen om 1,5 cm en vervolgens iedere keer 2 blaadjes die 0,5 cm breeder zijn. Bijvoorbeeld: 2 blaadjes 1,5 cm–>2 blaadjes 2cm –> 2 blaadjes 2,5 cm –> 2 blaadjes 3 cm, enz zolang jouw strook doorloopt. Ronde baadjes knippen. Vervolgens de strook oprollen en vastlijmen.


Verder naar de volgende les


Terug naar de vorige les