Bruidsjurk Ontwerpen - Ontwerpen

Als het goed is heb je nu een aardig idee voor wie je gaat ontwerpen en wat er verwacht word. Daarnaast heb je inspiratie opgedaan en barst je waarschijnlijk van de ideeën! In deze les leer je deze nog meer vorm te geven. Ook leer je de basis over de meest gebruikte materialen in bruidskleding.

Ontwerpen door middel van Mouleren

Bij het ontwerpen van een trouwjurk kun je je volledig uitleven! Het is ok om te werken met foto’s en schetsen op jouw ideeën vorm te geven. Wat je ook kunt doen is mouleren. In deze video leg ik uit wat dit is en hoe dat werkt.

Opdracht 3

Probeer eens om een trouwjurk(je) via moulage te ontwerpen. Maak gebruik van een barbiepop of iets dergelijks. Kies een stof die een soortgelijke valling heeft als de stof die je wilt gaan gebruiken een leef je uit!

Opdracht 4

4Pak al jouw gemaakte opdrachten bij elkaar. Bekijk al jouw foto’s, schetsen, moulage testen en ideeen bij elkaar en maak 3 trouwjurk ontwerpen waarin je jouw favoriete onderdelen combineert.

Materialen in Bruidsjurken

Naast het ontwerp van het model en de details in een trouwjurk is ook dekmuze van het materiaal belangrijk. In deze video leg ik je uit wat de meest voorkomende stoffen zijn, wat de eigenschappen zijn en hoe je deze kunt herkennen.

Opdracht 5

Pak jouw 3 ontwerpen erbij. Kijk vervolgens welke soort stoffen je per ontwerp zou willen gebruiken. Wat is belangrijk in deze jurk? Maak ook aantekeningen over de pasvorm.