Bruidsjurk Ontwerpen - Informatie

Een van de weinige tradities die nu nog steeds bestaan is het houden van bruidsceremonies. Ook is dit een van de weinige ceremonies wat in elke bevolkingsgroep een soort rituaal voor bestaat. Daarom heb ik gekozen om een video te maken over de mode geschiedenis van een trouwjurk en daarnaast te kijken naar de diverse trouwjurken over de hele wereld.

Modegeschiedenis van een trouwjurk

Opdracht 1a

In de video kwamen diverse trouwjurken voorbij. Waarschijnlijk heb je dingen gezien die je wel mooi vindt en waarschijnlijk heel veel jurken die je niet mooi vindt!
Ik hoop dat het je voornamelijk geinspireerd heeft hoe jij een jurk zou ontwerpen. De meeste ontwerpen zijn combinaties van elementen uit andere kledingstukken die samen een nieuw ontwerp vormen.

Misschien vind je het silhouet uit de jaren 80 interessant, maar zou jij de jurk een andere kleur maken en minder versieren. 

Laat jouw fantasie maar gaan! En maak minimaal 5 schetsen waarin peper schets 3 elementen uit verschillende jurken combineert .

Denk hierbij aan:

  • Stijl
  • Pasvorm
  • Lengte
  • Materiaal
  • Details
  • Halslijnen

Bruidsjurken Internationaal

Opdracht 1b

Als het goed is heb je in de video’s 1 of meer dingen gehoord of gezien die je interessant vond om misschien toe te gaan passen in jouw trouwjurk.

Ga hier vervolgens zelf meer onderzoek naar doen, gebruik bijvoorbeeld Google, Pinterest of Wikipedia om meer informatie te verzamelen.

Verzamel vervolgens plaatjes en ideeën. Maak hier daarna schetsen van diverse ideeën die je hebt voor details die interessant kunnen zijn in jouw trouwjurk.

Denk je dat deze opdracht niet voor jou is? Jij wilt een sjieke stijlvolle trouwjurk en ben je bang dat het te extreem word voor jouw jurk? Ik raad je toch aan deze opdracht te doen, misschien gebruik je er niks van, maar het helpt je een beeld te vormen

Silhouetten in Bruidsjurken

Ondanks dat er miljoenen verschillende ontwerpen zijn voor trouwjurken, zijn er eigenlijk maar een paar silhouetten. In deze video neem ik ze met je door en onder de video vind je een overzicht.