Bonus: Video’s & Tools die je verder gaan helpen

BONUS: Video’s en Tools die je verder gaan helpen

How do you write a fashion business plan? (12 minuten)

Deze video geeft je een heldere uitleg over wat er exact bij komt kijken om een businessplan te schrijven om een echt modebedrijf op te starten.

How do you finance your fashion business? (21 minuten)

Het financiële plaatje is iets waar veel fouten in gemaakt worden bij het opstarten en het runnen van een fashion business. Bekijk deze video goed. Als het omgaan met geld niet jouw sterke punt is zorg er dan voor dat je hier hulp bij krijgt.

Het is belangrijk dat je dit al gelijk in de basis goed doet om verassingen te voorkomen.

Bij 9 van de 10 modebedrijven die failliet gaat heeft het te maken met fouten in de financiële planning.

Downloads Les 8

Downloads

Lesboek Les 8

Download hier jouw lesboek. Hierin in staan alle lesstof uit de video omschreven. Dit boek kan je ondersteunen tijdens het maken van de opdrachten. Je kunt dit lesboek lezen via je laptop, tablet of telefoon. Maar je kunt er ook voor kiezen om het uit te printen.

Werkboek Les 8

Download hier jouw werkboek. Hierin in staan alle opdrachten voor deze les. Print deze uit zodat je het werkboek kunt invullen.

Handige Extra's

Zoals beloofd vind je hieronder handige extra’s:
Checklists

Checklist – eerste sample nakijken

Checklist – Doorpasmodel Nameten

Verklarende woordenlijst naaitermen Engels – Nederlands

Het sample pack die ik in de video gebruikt heb. Zonder tekst en uitleg:

Sample Pack Blanco

Het sample pack aan het einde van de video. (Deze heb je nodig voor opdracht 2, hetzelfde document staat ook bij je lesboek):

Sample pack Ingevuld

Les 8 – Productie

Les 8 – Productie

De laatste les staat voor jullie klaar!

Les 8 gaat over productie van jouw ontwerpen. deze les verteld je alles over de gegevens die een fabrikant van jou nodig heeft om een mooi eerste sample te kunnen maken en hoe je een eerste sample nakijkt.
Als bonus krijg je van mij een checklist voor de gegevens die je doorstuurt en waar je op let bij het nakijken van een sample. Daarnaast krijg je ook een woordenlijst met technische vaktermen in het Nederlands en Engels.

Succes met de laatste les(sen)! Ik ben ervan overtuigd dat jullie nu alle informatie hebben om een fantastische collectie te kunnen ontwerpen. Heel veel succes en natuurlijk ook plezier! Ik weet zeker dat ik jullie prachtige collecties terug ga zien!