Bonusles: Kinderkleding Doelgroepen

BONUSLES: Kinderkleding Doelgroep Informatie

Het ontwerpen van een kinderkleding collectie is aan de ene kant heel anders dan voor volwassenen te ontwerpen, maar toch ook weer niet. Omdat sommige van jullie graag een kinderkleding collectie op willen ontwerpen (of hier misschien nog over twijfelen), zal ik bij sommige lessen extra informatie over het ontwerpen van kinderkleding toevoegen.

In kinderkleding heb je namelijk met wat extra dingen te maken, zoals pasvorm en wetgeving. We beginnen eerst met het doelgroepen onderzoek, want dat ligt net even iets anders bij het ontwerpen van een kinderkleding collectie.

Videoles - Kids Doelgroepen ( 17 minuten)

Lesboek Kids les 1

In dit lesboek vind je de genoemde informatie uit de video. Vervolgens kun je de opdrachten uit de gewone werkboeken gebruiken om jouw kinderkleding collectie uit te werken. Let wel op dat je meerdere doelgroepen uitwerkt i.p.v. één doelgroep

Online Mode Ontwerp Cursus – Les 1 Kids Uitbreiding Lesboek

Komende weken zullen er in bepaalde lessen extra onderdelen voor degene die kinderkleding willen ontwerpen toegevoegd worden, zoals:

  • Inspiratie video’s.
  • Alle tools krijgen een kids versie.
  • Extra uitleg over veiligheidsregels  Les 5
  • Extra uitleg over het maken van technische werktekeningen voor kids in Les 6

Pinterest Informatie

Pinterest Informatie

Pinterest is de ideale online tool om informatie te vinden en verzamelen.

Het is handig omdat je elk bord een onderwerp kunt geven, je borden kunt afschermen of juist kunt delen met de mensen waarmee je werkt.

Daarnaast is het handig dat je jouw borden op zowel je laptop als smartphone of tablet bij de hand hebt. Dus je kunt deze borden overal bekijken, bewerken en uitbreiden

Hoe maak je een Pinterest account aan?(Video 2 minuten)

Dit is een video voor degene die nog nooit iets met Pinterest hebben gedaan.
Er wordt snel door de stappen heen gegaan hoe je een account aanmaakt en de Pinbutton installeert zodat je overal plaatjes vandaan kunt halen voor jouw prikborden.

Hoe gebruik je Pinterest? (Video 4 minuten)

In deze video word kort besproken hoe je Pinterest gebruikt.
Hoe maak je borden aan en vul je deze met Pins? Daarnaast laten ze ook zien hoe je pins op Pinterest zoekt en je persoonlijke gegevens aanpast.

Ik ben al jaren fan van Pinterest en heb een vrij groot assortiment aan borden. Mocht je op zoek zijn naar (mode) inspiratie neem een kijkje op mijn borden.

Fotocollage maken van je Pinterest Bord (6 Minuten)

Dit programma werkt het beste in Google Chrome.

Open naast je Pinterest een tabblad met dit: http://www.getloupe.com/create

Zorg dat het Pinterest bord niet op verborgen staat.

Vul vervolgens bij URL de URL van jouw pinterestbord in en alle plaatjes verschijnen in beeld. Selecteer degene die je wilt hebben. Klik op done je krijgt een nieuw scherm, kies vervolgens voor rectangle (rechts bovenin) –> grid; Voila een fotocollage!

Vervolgens kun je met de instellingen spelen om jouw beeld te creëren.

Zie video voor exacte werking.

Opmerking: lukt het niet om jouw plaatjes van jouw bord zichtbaar te krijgen. Sluit even je browser af en probeer het opnieuw.

Inspiratie Les 1

Inspiratie

Bij elke les vind je één of meer inspiratie video’s die een aanvulling zijn op de lesstof.

Fashion your future: Think more like a Fashion Designer (14 minuten)

Een inspirerende video over hoe ontwerpers denken en hoe het je verder in het leven kan helpen als je leert denken als een ontwerper.

Downloads les 1

Downloads

Lesboek Les 1

Download hier jouw lesboek. Hierin in staan alle lesstof uit de video omschreven. Dit boek kan je ondersteunen tijdens het maken van de opdrachten. Je kunt dit lesboek lezen via je laptop, tablet of telefoon. Maar je kunt er ook voor kiezen om het uit te printen.

Werkboek Les 1

Download hier jouw werkboek. Hierin in staan alle opdrachten voor deze les. Print deze uit zodat je het werkboek kunt invullen.

Videoles 1

Les 1 - Het Idee (13 minuten)

In deze video licht ik toe hoe je van start gaat met het uitwerken van jouw idee!

Wil jij een kinderkleding collectie gaan ontwerpen?

Dat is waanzinnig leuk om te doen! Ook daar kan ik je bij helpen.

Bekijk eerst deze video en ga vervolgens naar het speciale tabje over kinderkleding, voordat je de opdrachten gaat uitvoeren.

Ga naar de doelgroeples over kinderkleding.

Heb je geen interesse in kinderkleding, dan kun je de speciale tabjes over slaan.

Introductie Hildemieke

Van wie krijg je les?

Een korte video waarin Hildemieke haar carrière als kledingontwerper toelicht.

Korte samenvatting over Hildemieke

Hildemieke heeft als mode ontwerper gewerkt voor diverse bedrijven in binnen en buitenland. Daarnaast heeft ze twee mode studies succesvol afgerond. Ook heeft ze diverse ontwerpprijzen gewonnen waaronder een European Fashion Award. Hildemieke heeft zich gespecialiseerd in kinderkleding, sportkleding en duurzaamheid in kleding. Zij heeft haar eigen duurzame kledingmerk ChillFish Design, ze is gastdocent op een modeacademie, werkt daarnaast ook als freelance ontwerper en begeleid diverse kledingmerken in hun ontwerpproces.
Hildemieke Boender-Vis
Mode ontwerper en consultant

In deze video wordt er verwezen naar webinars, deze zijn komen te vervallen omdat deze cursus niet meer in groepsverband gegeven wordt, maar individueel.

Les 1 – Het Idee

Les 1 – Het Idee

Waarschijnlijk ben je aan deze cursus begonnen omdat je een idee of plan hebt. Voor sommige zal het niet meer zijn als iets wat in één zin te omvatten is, bij anderen is het al een heel verhaal en sommige van jullie weten nog niet wat ze willen gaan doen, maar dat ze iets willen creëren. Al deze opties zijn OK.

In deze les gaan we uitzoeken wat jouw idee is, voor wie je het gaat maken en hoe je dit kunt verduidelijken voor jezelf, maar ook voor anderen.

Deze les is opgebouwd uit een aantal onderdelen.

Ik raad je aan om het werkboek eerst uit te printen en dan de lesvideo te kijken. Tijdens de video krijg je uitleg waarmee je de opdrachten kunt maken. Het lesboek kun je gebruiken om informatie uit de video terug te lezen.

Als laatste zit het tabje inspiratie hierin vind je een inspirerende video over hoe ontwerpers denken.

Heel veel plezier met deze 1e les!