Roaring 20’s – Afsluiting

Roaring 20's - Afsluiting

Ik hoop dat ik mijn enthousiasme ofer dit decenium op jou heb kunnen overdragen!

Ik zou het leuk vinden als je iets van jouw werk online zou willen delen! #Fabulousfashionschool

Nu is het weer tijd om in onze tijdmachine te stappen en weer 100 jaar vooruit te gaan naar het jaar 2020.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden en een veilige terugreis!

Vragen of opmerkingen kun je bij mij terecht via het mailadres: hildemieke@onlinemodeacademie.nl

Ik zal mijn best doen om je binnen 24 uur te beantwoorden.

WARME GROET,

HILDEMIEKE

Roaring 20’s – Q & A

Roaring 20's - Q & A

Live Les Roaring 20's

Zondag 29 november 11.00u.

Ik ontvang graag van tevoren via de mail jouw vragen, zodat ik deze kan behandelen tijdens de les. Daarnaast zal ik tijdens deze les nog meer mode ontwerp informatie geven.

Via de mail krijgen jullie automatisch een week van tevoren een uitnodiging en een uur van tevoren geef ik je nog een seintje.

Kun je er niet bij zijn? De opname van de live les word automatisch na de uitzending hier geplaatst, zodat je de uitzending terug kunt kijken.

Deel jouw werk in de Facebookgroep! Kijk met elkaar mee en praat daar over de opdrachten! Ik zal ook nog steeds regelmatig aanwezig zijn en je indien nodig verder op weg helpen.

P.S. Vragen of opmerkingen kun je bij mij terecht via het mailadres: hildemieke@onlinemodeacademie.nl

Of via telefoon (voicemail inspreken graag) & Whatsapp: 010-6690354

WARME GROET,

HILDEMIEKE

Roaring 20’s – Modetekenen

Roaring 20's - Mode Tekenen

Een tekening kan je helemaal meenemen naar de sfeer van een bepaalde tijd. In de eerste video teken ik een dansende Flapper Girl en in de 2e video teken ik een dame in een klassiek Chanel Mantelpakje. Beide iconen van deze tijd, maar totaal verschillend!

Onder de video’s vind je de sjablonen, zodat je zelf aan de slag kunt!

Flapper Girl

French Chic

Teken Sjablonen

Roaring 20’s – Ontwerpen

Roaring 20's - Ontwerpen

In de mode van de jaren 20 zijn er ook een aantal verschillende strommingen, niet iedereen was een Flapper Girl! In de eerste video leg ik je uit wat erbij komt kijken om een jaren 20 outfit te maken voor zowel dames als heren.

Waar voldoet een jaren 20 outfit aan?

Dit zijn de diverse stijlen:

  • Bright Young Things
  • Flapper Girl
  • Sporty Style
  • French Chic
  • Art Deco

Opdracht

Kies een type vrouw waarvoor jij wilt gaan ontwerpen. Hou er rekening mee dat je je houd aan de stijlregels van dit type zodat het er echt authentiek als een jaren 20 outfit eruit ziet.

Ontwerp 3 outfits, die door dezelfde persoon gekocht zouden kunnen worden. Wat houd dat in? De 3 outfits hebben dezelfde stijl, maar zijn wel zo verschillend dat ze een must zijn om ze alle drie te hebben! Je kunt denken aan het laten terugkeren van bepaalde details en spelen met kleur, door bv de hoofdkleur van de ene jurk te gebruiken als kleurdetail in een andere.

Roaring 20’s – Inspiratie

Roaring 20's - Inspiratie

Het leuke aan het ontwerpen vanuit een historisch thema is dat je je helemaal kunt inleven. Er is veel informatie beschikbaar, maar daarnaast zijn er andere manieren om te zorgen dat je mooie dingen kunt ontwerpen geïnspireerd op de jaren 20. 

Inspiratie Muziek Jaren 20

Ik hou ervan om muziek aan te hebben als ik aan het werk ben. Het is de ultieme manier om in de juiste sfeer te komen. En je kan niet anders dan vrolijk worden door deze muziek uit de jaren 20!

Hieronder vind je een link naar een heerlijke Spotify lijst met heerlijke deuntjes uit de jaren 20. Dus voetjes van de vloer en dans tussendoor een gezellige Charleston!

1920s: The Roaring 20's

Welcome to the era of silent movies, prohibition, flappers, gangsters, naughty jazz and dirty blues!

Inspiratie Gallerij

Inspiratie Films & Series

Ook Hollywood heeft zich regelmatig laten inspireren door de mode uit de jaren 20. De afgelopen jaren zijn er een aantal pareltjes verschenen die ik met jou wil delen. Vandaar een aantal tips hieronder.

The Great Gatsby (2013)

Gebasseerd op een klassiek boek. Een geweldig spektakel met gigantische decors, prachtige kostuums en Leonardo DiCaprio. What’s not to like?

Chicago (2002)

Deze musical heeft heel veel prijzen gewonnen (6 oscars!) en beschikt over een enorme sterrencast. Het geeft een beeld van een duistere glamour wereld in de jaren 20 weer.

Boardwalk Empire (2010)

HBO serie over gangsters in Atlanta in de tijd van de drooglegging. Een aanrader als je houd van gangster of maffiafilms. Daarnaast zeer de moeite waard vanwege de accuraatheid van de kleding en decors.

Downton Abbey (2010)

Heerlijke serie over de Engelse verschillende klases. Het eerste seizoen speelt zich af in 1912, maar latere seizoenen & de film spelen zich af in de roaring 20’s en dat is duidelijk in de kostuums te zien. Het geeft een wat meer dagelijks kledingbeeld van de jaren 20 weer i.p.v. de Flapper Girls in Amerikaanse films en series.

De meeste van deze films & series zijn te bekijken via een betaald abonnement via een streamingsdienst zoals Netflix of Videoland. Geen abonnement? Probeer de film te lenen bij de bibliotheek of bestel de film of serie op dvd.

Nog meer inleven in de jaren 20? Get the Look!

Tijdens mijn onderzoek kwam ik ook vel verwijzingen naar make up uit de jaren 20 tegen. Ik ben hier zeker geen epert in, maar kwam wel een aantal leuke video’s tegen. Deze hieronder is helemaal leuk qua styling en daarnaast een hele duidelijke video. 

Dus om jouw onderzoek af te ronden en je helemaal in te leven in de jaren 20 kun je ervoor zorgen dat je eruit ziet alsof je 100 jaar geleden rond liep!

Enne… als je er een jaren 20 feestje van gemaakt hebt, zou ik het super vinden om foto’s terug te zien op Facebook, maar je mag ze ook naar me mailen!

Heel veel plezier!

Roaring 20’s – Informatie

Roaring 20's - Informatie

Hoe komt het dat de kleding uit de jaren 20 zo anders is en wat maakt nou een jaren 20 outfit? In de eerste video leg ik je de achtergrond uit van de mode uit dit decennia. In de 2e video kijken we naar materialen van diverse producten. Wat was nieuw en wat was “hot”?

Modegeschiedenis jaren 20

Wat voor materialen gebruikten ze in de jaren 20?

Roaring 20’s – Welkom

Roaring 20's - Welkom

Doe je flapperdress aan en steek een grote veer in je haar! We gaan ons verdiepen in de mode uit 1920!

Honderd jaar geleden had de mode een compleet eigen gezicht. Na eeuwen van rokken die reikte tot over de enkel en strakke korsetten te hebben gedragen, gingen vrouwen opeens over straat in kortere jurken met wijde rokken, losse taille en blote schouders! Dat niet alleen; ze knipten hun haar kort!

Dit is een van mijn favoriete mode decennia en ik hoop dat jij deze mening met mij deelt aan het einde van deze les!

Welkoms video Roaring 20's